Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Καστορίας Σεραφείμ: "Αυτή η απόφαση στρέφεται κατά της Εκκλησίας"

Από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε την προφυλάκιση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, του έστειλε γράμμα συμπαραστάσεως, αλλά είχε και τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, εκφράζοντας και προφορικά τις ολοκάρδιες ευχές του για γρήγορη κατάληξη της δοκιμασίας, τονίζοντας πως μετά το Σταυρό έρχεται η Ανάσταση.


Και δημοσίως όμως στο κήρυγμά του στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυόβουνου στις 27 Δεκεμβρίου 2011, συλλειτουργώντας με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, κατέθεσε τη δική του αγωνία και τον δικό του προβληματισμό και απορία "πώς τις παραμονές των μεγάλων δεσποτικών εορτών, παίρνεται μια απόφαση για την προφυλάκιση ενός Καθηγουμένου της Αγιορειτικής Πολιτείας και ηγείται μιας αδελφότητας που αριθμεί πάνω από 120 μοναχούς και που μέχρι σήμερα στάθηκε με πολύ αγάπη στον παράγοντα άνθρωπο τόσο στο Μοναστήρι του όσο και εκτός της Μονής".

Βέβαια, είπε ο Μητροπολίτης Καστορίας, όπως έγραψαν και εκφράστηκαν και άλλα σεβαστά μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας μας, η απόφαση αυτή, αποτελεί πράξη που στρέφεται κυρίως εναντίον της Εκκλησίας και, φυσικά, και εναντίον του Αγίου Όρους και του μοναχισμού, προς μεγάλη χαρά των Εκκλησιομάχων.

Και κατέληξε ο σεβαστός Επίσκοπος της Καστοριάς εκφράζοντας την εύλογη σε όλους μας απορία, γιατί κάθε φορά τόσο μίσος απέναντι στους ιερούς θεσμούς της Εκκλησίας μας, κυρίως τις ημέρες των Χριστουγέννων και του Πάσχα;

Τέλος, ευχήθηκε ο Θεός να φωτίσει του κρατούντας ώστε να υπάρχει ειρήνη και γαλήνη στους Χριστιανούς μας που χειμάζονται σήμερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου